بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها
واکنش انسانها به حقیقت متفاوت است، و این تفاوت حاصل وابستگی آنها به عقبهای از پس زمینهها و بسترهایی است که ظرف ادراکی او را ساختهاند، اینکه برخی حقیقت را تلخ میشمارند یا آن را به چشم شیری مهیب میبینند که منجر به رمیدن آنها میشود، حاصل همین وابستگی است. سختترین کار در چنین جامعهای قیام در راه حق است و جامعه با این کیفیت در حکم کودکی است که ترسیدن بیمارگونه او اجازه نزدیک شدن طبیب را نمیدهد و به تبع مداوای او نیز صعب و سخت خواهد بود.
در این میان نکتهای را نباید از نظر دور داشت و آن این که همان انسانهایی که متأثر از پس زمینهها هستند، خود اصلی ترین مؤلفه در شکلگیری بستر و پسزمینه محسوب میشوند. ملاحظه این نکته در کنار بیان گذشته، نتیجه مهمی را سامان میدهد و آن این که واکنش انسانها به حقیقت حاصل نسبت ارتباطی آنها با انسانهای دیگر است. به بیان روشنتر چهار مرحلهای که در مقاله گذشته از آنها به عنوان مراحل عقلیِ ساختِ یک نظام قرآنی یاد شد، یعنی بستر سازی، کادرسازی، مدلسازی و نهایتاً نظام سازی، بیش از هر چیز متأثر از آن عنصری است که از آن به عنوان کادر یاد کردیم.
- به این نکته دقت شود که رسول خدا(ص) در بستری که به شدت متأثر از جهالت انسانها بود، به دنبال انسانهایی میگشت که به او ایمان بیاورند.یعنی از یک بستر ناآماده، به دنبال تراشیدن کادر لازم و صالح بود تا بتواند جامعه کوچکی از آنها را به عنوان مدل بسازد و رونوشتهای آن مدل و قالب را برای تحقق ظَهر و غلبه دین حق بر همه دینهای دروغین بهکار بگیرد. در این میان تنها ابزار او قیامی است که عین وحی است که در پیامبری از جنس بشر یعنی خود ایشان متجلی شده است. همه چیز پیامبر(ص) ابتدائاً در خود او خلاصه میشود و علی(ع) و خدیجه(س) که به مثابه خود اویند و اگر کسی میخواست او را به سخره بگیرد همین که ایشان حرفی بزند و کسی مثل علی(ع) هم شاهد او باشد کافی بود...(خطبه قاصعه)
- سهمگین ترین قسمت قیام همینجاست یعنی آنجا که پیامبر باید بگوید خدا از بین همه افراد با من سخن گفته است و از کلامی تعریف کند که خود آورده است و انسانها را به مرام خود دعوت کند، علی(ع) هم سر تکان بدهد و تأیید کند! اگر شنیدی که در سورهای گفته شد، ای جامه بخود پیچیده قیام کن و انذار بده، و لباست را که به انواع تهمت و تعرض آلوده شده را پاک کن و لب بازکن و تکبیر بگو تعجب نکن چون، همه این فعلهای امر از آن روست که موانع قیام سهمگین است و اوج این سهمگینی آنجاست که هر چه از بزرگی قرآن بگویی و زیادت آن دلالت بدهی اینگونه تلقی شود که منت میگذاری و فخر میفروشی!(ولاتمنن تستکثر). وای خدا! چقدر سخت است برای ولی الهی اینکه مجبور شود بگوید انا ابن کعبه و مِنا! انا ابن زمزم و صفا!... و چقدر دلچسب و ضروری است اینکه همه این حرفها از کس دیگری شنیده شود، یکی دیگر بگوید تا او مجبور نباشد طرف شود با بستر و معرکهای که همه میپندارند او خودرأی است یا خودشیفته است یا به خود و در جهت منافع خود دعوت میکند و ...
- نمیدانم امام(ره) چه حالی داشت وقتی که میگفت: ولایت فقیه ولایت رسول الله است! چه حالی داشت وقتی که ولایت فقیه را عمود خیمه اسلام معرفی میکرد چه حالی داشت وقتی که شکست جمهوری اسلامی را شکست اسلام معرفی میکرد وقتی که میگفت پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد و...این مرد چگونه توانست چنین کلماتی را بگوید! او چه کرد؟این حرفها چه معنی داشت؟حاصلش غیر این بود که گفتهاست از نظر من تبعیت کنید! این نظر که نظر من است، همان نظر خداست!
- امام راحل(ره) با به کار بردن تعبیر جام زهر، دو ساحت از شرایط را ترسیم کردند، یکم شرایطی که اساسش قواعد رایج تحلیلی است و شکست و پیروزی و کلیدواژگان دیگر، معنایش چیزی متفاوت با آنچه در معادلات معمول است تحلیل نمیشود. گرانی، گرانی است و همان اثری را ایجاد میکند که در بلاد کفر. تورم، بیماری هلندی، نقدینگی، رکود، پیشرفت همگی منظم به نظم جهانی است. بله با این ملاک اگر گلوی تو را فشردند باید با هر ابزار رایجی که هست این فشار را برداری. دوم شرایطی که شبیهترین مثل به کربلاست؛ فقر و فشار و تحریم، نبرد نابرابر، توان یک به صد و همه و همه بهانهای برای بروز انفاق اغنیا، توسعه زیرساختهای کشاورزی، بنای صنعت هماهنگ با مقاومت یا به بیان دیگر اقتصاد مقاومتی است. فشار به معنی فشار نیست به معنی همدلی است و محدودیت یعنی عرصه جدید و... . حال اگر امام راحل(ره) فرمودند پذیرش قطعنامه، معنایش گوارایی و هینئاً مریئاً بودن نیست. جام زهر جام زهر است و در آنجایی تحقق میابد که مرگ بر امریکا را فرهنگ نکرده باشی و به تفصیل نرسانده باشی در این شرایط مطابق با قواعد معمول مذاکره صورت میگیرد حمایت هم میشود اما هرگز دست مریزاد ندارد دیپلماسی پذیرش قطعنامه، ایدآل نیست، جام زهر است! جام زهر تحت شرایطی حمایت میشود اما تبریک گفتن ندارد!
- این روزها، خیلی دلم میخواهد بشنوم که شیر مرد یا شیر زنی بگوید: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ یا أَیُّهَا الْمُدَّثِّرُ قُمْ فَأَنْذِرْ وَ رَبَّکَ فَکَبِّرْ وَ ثِیابَکَ فَطَهِّرْ وَ الرُّجْزَ فَاهْجُرْ وَ لا تَمْنُنْ تَسْتَکْثِرُ وَ لِرَبِّکَ فَاصْبِرْ ...